Monday, April 5, 2010

Leg of Lamb 子羊の足

We missed Kazu
because we know he would have
helped us eat this.

Let leg of lamb sit at room temperature for 1 hour.
Remove as much fat as possible.
Insert garlic cloves, ground pepper, sea salt, rosemary into small slits in the meat.
Put on pre-heated hot grill and pour soy sauce all over the leg of lamb.
Seer both sides of meat at high temperature until brown (or darker as in picture).
Cover with closed lid...turn heat on low and rotate every 10 minutes or so.
After 1 Hour 15 minutes remove from grill and let sit 15 minutes.

This technique will tend to give you a range of "doneness" from well-done on the outside and ends to a rare next to the bone.

Goes great with fresh salad and mashed potatos.

かずさん懐かしいです、
きっとこれを食べるのを
手伝ってくれたでしょうから。

ラムの足を室温で1時間おきます。
脂肪部分を出来るだけ取り除きます。
にんにく、胡椒、塩、ローズマリーを肉に押し込み(細いナイフで小さなポケットをたくさんつくります)ます。
肉を温めておいた熱いグリルの上にのせ、醤油を上からかけます。
両面を茶色くなるまで焦がします(或いは写真のようにもっと焦がしてもよし)。
蓋をし、火を弱めて、10分おき位に肉をひっくり返します。
1時間15分経ったらグリルからおろし、15分おきます。

このテクニックで、まわりがウェルダン、骨の周りがレアーという仕上がりになります。

新鮮なサラダとマッシュポテトと非常に良くあいます。
Posted by Picasa

1 comment:

  1. おぉー!これは凄いですね。
    美味しそう。ガブッといきたくなりますね!

    さすがアメリカ。でっかいなぁ。

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